Machinefabriek Stokman

M/V Swalinge

Home / Project / M/V Swalinge

Moderniseren het drooglossysteem

De M/V Swalinge is een sleephopperzuiger van Den Herder Seaworks. Dit schip heeft is in 2022 gemoderniseerd om de operationele capaciteit te verbeteren en de baggercapaciteit uit te breiden. Zo werd het 37.1 meter langer gemaakt, waardoor de laadcapaciteit van 1800 naar ongeveer 3000 kubieke meter uitgebreid werd. Door de uitbreiding moest ook het speciaal ontworpen drooglossysteem aangepast worden. Machinefabriek Stokman speelde een belangrijke rol in deze renovatie door mee te werken en denken aan de op maat gemaakte oplossingen die het drooglossysteem van het schip verbeterden.

Uitdagingen en eisen

Voorafgaand aan de modernisering bestond het drooglossysteem van de M/V Swalinge uit een laadkraan, transportbanden en een walband. Dit systeem was niet voldoende uitgerust om de verhoogde laadcapaciteit na de uitbreiding van het schip aan te kunnen. Het bestaande systeem was bovendien kwetsbaar voor storingen en vertragingen, wat de efficiënte afvoer van baggermateriaal hinderde.

Machinefabriek Stokman’s oplossing

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hielp Machinefabriek Stokman met het ontwerpen van een geavanceerd bulkhandlingsysteem dat is afgestemd op de specifieke eisen van de M/V Swalinge. Het project omvatte onder andere de ontwikkeling en installatie van een 24 meter lange en 40 ton wegende centerline conveyor, samen met nieuwe dwarsbanden, trommels en rollen voor alle transportbanden.

Verhoogde efficiëntie en betrouwbaarheid

De installatie van Stokmans robuuste componenten resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de betrouwbaarheid van de M/V Swalinge. Het nieuwe systeem kan nu de gehele lading in ongeveer 2,5 uur lossen.

Machinefabriek Stokman: expert in bulk handling systemen

Dit project laat de effectiviteit zien van de transportbandoplossingen die Machinefabriek Stokman biedt. Onze systemen staan bekend om hun hoge mate van betrouwbaarheid en levensduur. Zo minimaliseren ze het risico op ongeplande stilstand en zorgen ze voor een efficiënte en constante materiaalstroom. Dit is van groot belang in drukke havens waar elke minuut telt en strakke schema’s gevolgd moeten worden.